banner94

KIZILCAHAMAM'DAKİ TUR EKSİKLİĞİ GİDERİLİYOR

Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür etkinlikleri arasında yer alacak olan, şehir turlarının ilki Urfa – Adıyaman’a düzenleniyor.

KIZILCAHAMAM'DAKİ TUR EKSİKLİĞİ GİDERİLİYOR

Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür etkinlikleri arasında yer alacak olan, şehir turlarının ilki Urfa – Adıyaman’a düzenleniyor.

19 Nisan 2013 Cuma 09:23
2715 Okunma
KIZILCAHAMAM'DAKİ TUR EKSİKLİĞİ GİDERİLİYOR

Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür etkinlikleri arasında yer alacak olan, şehir turlarının ilki Urfa – Adıyaman’a düzenleniyor.

Kızılcahamam’da bir eksiklik olan Tur organizesini Kızılcahamam Belediyesi maliyet fiyatlarına tur imkanı sağlayarak Kızılcahamam da ki bu eksikliğin giderileceği gözüküyor.

İşte gidilecek Turlar;

Urfa – Adıyaman’a

Mardin – Midyad – Hasankeyf

Karadeniz Turu – Rize – Trabzon – Giresun – Ordu – Samsun ve Amasya

Bursa – Çanakkale

İstanbul – Edirne

Konya – Nevşehir

Turların ilki URFA – ADIYAMAN turu 26-27-28 Nisan 2013 tarihinde başlayacak olup geziye katılacak Kızılcahamamlıların ve misafirlerin Kızılcahamam Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Bürosuna Şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Turların Fiyatları ve Özellikleri güzergahları;




Urfa Gezisi ; 1 kişi 250 TL                                                   26-27-28 Nisan 2013 

1 – Gün : Urfa merkez

2 – Gün : Atatürk Barajı - Adıyaman Nemrut Dağı ve Kahta

26 Nisan 2013 Cuma akşamlı saat 20.00’de başlayacak. 27 Nisan 2013 Cumartesi günü Sabah Saat 08.00 gibi Şehir Merkezinde konaklayacağımız Otele yerleşeceğiz.

Sabah Kahvaltısını Otel Kafeteryasında Saat 08.30’da yapıyoruz,

10.00’da Hazreti Eyüp’ün Çile çektiği makamı ve Cami ziyareti. Saat 11.30’da şehir merkezine geçerek Rehberimiz eşliğinde;

Şehir Merkezindeki Selahattin Eyyübi Camii,

Halil’ür Rahman Gölü (Balıklı göl),

Ayn Zeliha Gölü, Urfa Kalesi,

Mevlid-i Halil Mağarası (Hz. İbrahim’in Doğduğu Makam)

Gümrük Hanı, Hüseyniye Çarşıları (Bakırcılar Çarşısı),

Dabakhane, Meclis Evi, Mevlevihane Camii, Tarihi Urfa Sokakları,

58 Meydanı, Reji Kilisesi, Nimetullah Camii, Yorgancı Sokak, Yıldız Sarayı,

Ulu Camii, Güzel Sanatlar Galerisi, Kültür Bahçesi, Ziyaretleri yapılacak.

Akşam 18.30’de Saat kulesinin önünde buluşma ve 19.30’de Yıldız Sarayında

SIRA GECESİ Akşam yemeği, çiğ köfte faslı, Şıllık tatlısı ve Mırra ikramı yapılacaktır.

28 Nisan 2013 Pazar günü Sabah kahvaltısını yine otelimizde Saat 07.00 – 09.30 arası yapıyor ve 10.00’da Otel’e veda ederek, Diyarbakır Siverek üzerinden Atatürk barajı turuna çıkıyoruz. Turumuzun sonunda, Siverek Feribot iskelesinden  Adıyaman’a geçerek, Nemrut Dağı ve harabeleri gezisini tamamlıyor ve ardından Kahta gezisine başlıyoruz. Urfa – Adıyaman gezimizin ardından Saat 19.00’da Kızılcahamam’a dönüş yapıyoruz. Bir sonraki turumuzda tekrar birlikte olmak üzere, hoşcakalın…

Urfa Gezisi ; 1 kişi 250 TL ( Gidiş – dönüş ulaşım bedeli, sabah kahvaltıları,

1-Akşam Yemegi, Müzelere giriş ücreti, Rehberlik hizmeti fiyata dahildir)

 -----------------------------------------------------------------------------------------



Karadeniz Turu – 1 Kişi 250 TL                               03-04-05 Mayıs 2013

03 Mayıs 2013 Cuma, günü Akşam Saat 20.00 Belediye önünden Rize’ye hareket. 04 Mayıs 2013 Cumartesi, sabah 07.00’da Rize’ye varış ve Sabah kahvaltımızı yapıyor, Uzungöl ziyaretimize başlıyoruz.

Uzungöl ziyaretimizin ardından Trabzon'un Of ilçesine gidiyoruz sonra sürmeneye uğruyoruz. Sürmene merkezde serbest zaman verip yöresel ürünlerden alışveriş yapma imkanı sunuyoruz. Yöresel Meşhur Sürmene Bıçağı,Kemençe,Trabzon Sepeti,Trabzon Kurabiyesi ve Muhlama malzemelerini burda alabilirsiniz.Alışveriş yaptıktan sonra Zigana Dağları,Zigana Yaylası ve geçidini görerek Trabzon'un Maçka İlçesine geliyoruz. Sümela manastırına çıkıyor belli bir yerden sonra zorlu 300 metrelik yürüyüş parkurundan geçerek Manastırın içine giriyoruz. Manastır hakkında bilgiler öğreniyor ardından Trabzon şehir merkezine giriyoruz.İlk önce Ayasofya Müzesi ardından Atatürk Köşkü gezimizi yapıp Meşhur Trabzon Gümüş Sanatı olan Telkari Kazaziye Gümüşlerini görmek ve hakkında bilgi almak amacıyla Tuğana Gümüşte mola veriyoruz.Alışverişimizi yaptıktan sonra Rus Pazarına gidiyor yarım saat kadar rus pazarını geziyoruz. 

Giresun’a hareket ediyoruz. Giresun Kalesi ve Topal Osman Ağa Anıtını gördükten sonra Otelimizin bulunduğu Ordu – Fatsa’ya hareket ediyoruz. Akşam Yemeği ve Konaklama için otelimize yerleşiyoruz.

05 Mayıs 2013 Pazar, Sabah kahvaltısı 07.00 – 09.30 arası otelimizde yapıyor ve yola çıkıyoruz. Samsuna varıyoruz. Bandırma Vapuru,Atatürk Anıtı,Tütün İskelesini gezip Gazi Müzesine hareket ediyor ardından Öğle yemeğimizi Yol üzerinde Meşhur Samsun Menemeni olarak alıyor ve Amasyaya hareket ediyoruz.

Amasya'ya varınca ilk olarak Saray Düzü Kışlası (Amasya Genelgesi Binası ve Müzesi) ardından Şerafettin Sabuncuoğlu Tıp Tarihi ve Cerrahi Müzesi ardından Şehzadeler Müzesi,Kral Kaya Mezarları,Şehzadeler parkı gezimiz yaptıktan sonra Gök Medrese, Beyazid Külliyesi, Amasya Arkeoloji ve Mumyalar Müzesini geziyor ardından Ferhat ile Şirin Su kanallarına bakıyor ve turumuzu sonlandırıp, Kızılcahamam’a dönmek üzere yola çıkıyoruz.

Bir dahaki yeni turumuzda tekrar birlikte olmak üzere hoşcakalın.

1 Kişi – 250 TL ( Gidiş – Dönüş ulaşım bedeli, Sabah kahvaltıları, 1 Akşam Yemeği, Müze ve ören yerlerine giriş ücreti, Rehberlik hizmeti fiyatımıza dahildir)

 ------------------------------------------------------------------------------------------



Mardin Gezisi ; 1 Kişi 250 TL                       10-11-12 Mayıs 2013

10 Mayıs 2013 Cuma akşamı Saat 20.00’de Belediye Hizmet Binası önünden başlayacak. 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Sabah Saat 08.00’de Mardin Merkezde sona erecektir. Konaklayacağımız Büyük Mardin Hotel’e yerleşeceğiz.

Rehberimiz eşliğinde Müzeler, Camiler, ve Kiliseler Çarşılar gezilecek.

Gezi rotamız Mardin Merkez, Midyat ve Hasankeyf olarak belirlenmiştir.

11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Sabancı Müzesinden başlayacak gezimiz, Şeyh Mahmud Türki (Şeyh Ali) Camii,Necmeddin Mahallesi’ndedir. Pamuk Camii, Medrese Mahallesi’nde, ana caddededir. Reyhaniye Camii Çarşı içinde, Ulu Cami ile Şehidiybe Medresesi arasındadır. Arap (Azap) Camii, Savur Kapısı’na giden yol üstündedir. Zairi (Şeyh Muhammed Ezzerar) Camii, Necmeddin Mahallesi’nin güneyindedir. Ulu Cami (Cami-i Kebir) 
Mardin’deki camilerin en eskisidir. Altı paye üzerine oturan kubbe bütün mekana hâkimdir. Çapraz tonozlu revaklardan yalnız kuzeyde beş bölüm kalmış, diğerleri kaybolmuştur. Abdüllatif (Latifiye) Camii, Cumhuriyet Alanı’nın güneyindedir. Melik Mahmut Camii, Savur Kapı’da bulunmaktadır. Şehidiye Camii ve Medresesi
Şehidiye Mahallesi’ndedir. Eminüddin Külliyesi, Kentin güneybatısında, Mesken Mahallesi’ndedir. Şeyh Kasım Halveti Türbe ve Mescidi, Yeni Kapı Hamamı yakınında, evler arasındadır. Zinciriye Medresesi, Medrese Mahallesi’nin kuzeyinde yer almaktadır. Sıttı Radviyye (Hatuniye) Medresesi, 1177 yılında Kutubeddin İlgazi’nin annesi tarafından Sıtraziye Camii ile aynı tarihte inşa ettirilen Hatuniye Medresesi, iki eyvanlı ve revaklı avlulu, iki katlı bir yapıdır. Şah Sultan Hatun Medresesi, Akkoyunlu Hükümdarı Kasım Bin Cihangir’in yeğeni İbrahim Bey tarafından yaptırılmıştır. Medrese, Tekke Mahallesi’nde bulunmaktadır.Melik Mansur Medresesi, Artuklu eseri olan bu yapı, Gül Mahallesi’nin kuzeydoğusundadır. İçinde lahitlerin bulunduğu bu medrese günümüzde mescit olarak kullanılmaktadır.Altunboğa Medresesi 
Yapı, merkez ilçede bulunmaktadır. 13. yüzyıl sonu ile 14. yüzyıl başında yapılan medresenin günümüzde çeşme olarak kullanılan bölümü sağlamdır.Kasımiye Medresesi, Mardin kentinin güneybatısındaki tepelerin altında yer alan yapının inşasında düzgün kesme taş kullanılmıştır.

Kayseriyye (Bezestan)

Ulu Cami’nin kuzeyinde, çarşı içindedir. Yapının büyük bir bölümü yıkılmıştır. Dıştaki dükkanların kimileri günümüzde de kullanılmaktadır.

Geleneksel Mardin Evleri 

Mardin kenti, temel yapım malzemesi olarak kolay işlenebilen sarı kalker taşının kullanıldığı, çeşitli motiflerle bezenmiş geleneksel evleriyle de ünlüdür. Bölgedeki çok sayıda ocaktan çıkarılan sarı kalker taşı, yapı üretimine egemen olmuş; kapı, pencere, asma kat gibi zorunlu kullanımların dışında ahşap işçiliğine yer verilmemiştir.

Evleri, 4 m. yüksekliğe ulaşan duvarları çevirir ve sokaktan ayırır. Bu duvarlarla sert iklime karşı korunma sağlanır. Yazlık denilen iç avlu veya bahçede, eskiden ahır olarak kullanılan, günümüzde ise depo işlevi gören mekanlar yer alır. Eyvan, yazın yaşamın geçtiği bölümdür. Mimaride önemli bir yere sahip olan eyvan ve revak gibi yarı açık kısımlar, özellikle batı güneşine karşı gölgede kalacak biçimde yapılmıştır. Mardin evlerinin en önemli özelliği taş işçiliğidir. Kapı ve pencereleri, sütuncuklar, kemerler ve değişik motiflerle süslenmiştir.

Akşam 18.00’de Sabancı Müzesi önünde buluşma ve 19.00’da otele intikal.

12 Mayıs 2013 Pazar günü Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra, Midyat ve Hasankeyf turumuza çıkıyoruz,

Midyat; Mardin gibi bir müze kent olan Midyat, Mardin'den yaklaşık 1.5 saat uzaklıkta yer alır. Mardin'e benzer evlerin, taş konakların, kemerli geçitlerin, minare gibi yükselen çan kuleleriyle Süryani kiliselerinin bulunduğu Midyat, bir ortaçağ kentini andırmaktadır. Bölgeyi Süryanilerin yavaş yavaş terk etmesi ve göç almasıyla şehir merkezi 2 km ötedeki Estel'e kaymıştır. Telkari diye bilinen taş işçiliğinin en güzel örnekleri Midyat'taydı. Bir kaç telkari ustası Midyat çarşısında mesleklerini sürdürmekte direniyorlar. Mutlaka izlemelisiniz....

Mardin'in bu çok önemli ilçesi gümüş işçiliğiyle de ünlüdür. El sanatları açısından önemli bir yöre olan ilçe turistik açıdan oldukça çekicidir. İlçenin 18 km. doğusunda bulunan Deyrulumur Manastırı M.S.397 yılında inşa edilmiştir.M.S.640 yılında Hz. Ömer zamanında Arap-İslam ordusu Süryanilerle işbirliği yaparak Mezopotamya'ya girince,özellikle bu eserin korunması için Hz. Ömer' in emri ile ayrıcalık tanımıştır. Manastırda eskiden içinde zengin bir kütüphane bulunmaktaydı. Ayrıca içinde binlerce öğrencinin eğitim aldığı bir teoloji fakültesi bulunmaktadır. Midyat'ta Meşe, Bitim, Antepfıstığı gibi ürünler ve kendine has acur, kavun yetiştirilir. Dünyanın en kaliteli üzümlerinin yetiştiği kavşak noktasıdır. Turumuzu tamamladıktan sonra Kızılcahamam’a dönüş.

Mardin Gezisi 1 Kişi 250 TL ( Gidiş – Dönüş ulaşım bedeli, Sabah kahvaltıları, 1 Akşam Yemeği ve Rehberlik hizmeti, Müze girişleri ücrete dahildir)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26