banner94

KIZILCAHAMAM ÖSYM TERCİH KILAVUZUNDA YERİNİ ALDI

Kızılcahamam’ın yıllardır umutla beklediği üniversite hayali gerçekleşti.

KIZILCAHAMAM ÖSYM TERCİH KILAVUZUNDA YERİNİ ALDI

Kızılcahamam’ın yıllardır umutla beklediği üniversite hayali gerçekleşti.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
28 Haziran 2017 Çarşamba 16:26
1143 Okunma
KIZILCAHAMAM ÖSYM TERCİH KILAVUZUNDA YERİNİ ALDI

Kızılcahamam’ın yıllardır umutla beklediği üniversite hayali gerçekleşti.

Ankara Üniversitesi, Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi bölümü, 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (Ösys) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yerini aldı.

Belediye Başkanı Muhittin Güney'in göreve gelmesi ile ilçemiz bir çok hayaline kavuştu ve kavuşmaya devam ediyor.

Ömrünü tamamlamış hastane ve belediye binasının projeleri gibi bir çok ilke imza atan Başkanımız, Kızılcahamam'ın yıllardır hayalini kurduğu üniversiteyi de ilçemize kazandırdı. İlçeye geldi gelecek diyerek yıllardır beklenen ve bekletilen yüksekokul, ilçemize Belediye Başkanımız Muhittin Güney'in girişimleri neticesinde Ankara Üniversitesi ile imzalanan protokol ile kazandırıldı. Ankara Üniversitesi Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak açılan okulun müdürü ve öğretmenleri de atandı.

Okul, 2017-2018 öğretim döneminde eğitim faaliyetlerine şu anda Kızılcahamam Belediyesi'nin geçici olarak hizmet verdiği eski Sağlık Meslek Lisesi binasında başlayacak.

ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda da 101150995 kodu ile ANKARA ÜNİVERSİTESİ/KIZILCAHAMAM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU yer alarak resmiyet kazanan yüksekokul’un ilçemize hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Muhittin Güney; uzun bir uğraştan sonra ilçemize bir üniversite kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayım, gelişen ve büyüyen ilçemiz yeni hedeflerine doğru ilerlerken yeni kazandırılan bu üniversite de okuyacak olan öğrencilerimize şimdiden başarılar dilerim. Bu vesileyle kendi öğrencilerimizin de dışarıda bir bölüm aramalarına gerek kalmadan okuma imkanı da bulabileceklerini düşünerek ilçemize katma değer kazandıracak bu üniversitenin ilçemize gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Son Güncelleme: 28.06.2017 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26