İlçemiz halkından son günlerde adından sıkça bahsettiren müzisyenler Osman UYAR ve Şevket KÜTÜKCÜOĞLU yeni bir albüm çıkardı. “Hörgüç” isimli albümde oldukça iddialı 7 parça var.Bu parçalardan her biri kendilerine ait. Çektikleri “Çöller Bile Bizim” klibi ise YouTube’da yayında. Uzun yıllar ilçemiz kafelerinde müzik adına birçok konser veren, canlı müzik yapan gençlerimiz, böyleceçıtayı profesyonel müzik seviyesine çıkardı.
Kızılcahamam’da daha önce hiç yapılmamış bir şey yapıp “LoordProduction& Sound Studios” adı altında bir prodüksiyon markası oluşturan Osman UYAR, Şevket KÜTÜKCÜOĞLU bu marka altında yaptıkları işleri şöyle anlattılar:
“Öncelikle biz en başında bir müzik grubuyuz. İki kişilik bir orkestra gibi çalışıyoruz çoğu zaman. İkimiz de farklı farklı 6-7 enstrüman çalabiliyoruz. Hem birlikte hem ayrı birçok çalışmamız var. Bu kapsamda ülkemizdeki müzik piyasasında alternatif müzik dalında yer almayı planlıyoruz. Albümümüzde Intro’mance, Çöller Bile Bizim, Hörgüç, Aniden, Son Dal, Zamanın Birinde, Bom Boş isimlerinde pop, elektronik ve rock müzikmüzik esintileri taşıyan 7 parça var. İlk klibimizi de “Çöller Bile Bizim” parçamıza çektik. Spotify, Youtube, Apple Music, Deezer ve bütün dijital müzik platformlarında dinleyebilirsiniz.”
Daha başka birçokteknoloji ile ilgilenen LoordProduction aynı zamanda Video ve Fotoğrafçılık üzerine de çalışmalar yapıyor.
“Aslında video ve fotoğrafçılığa müzik sayesinde başladık diyebiliriz. Bizim en önemli amacımız üretim. Ortaya çıkardığımız projelerimizin de %100 bize ait olmasını istiyor bu yönde adımlarımızı atıyoruz kiprodüksiyon olmak da bunu gerektiriyor aslında...
Müzik aşamasında oldukça yol kat ettikten sonra ortaya bir şeyler çıkmaya başladığında, bunları insanlarla paylaşmak için bir görselliğe ihtiyacımız doğuyor ve bu önemli bir aşama. Bu ihtiyacımıza yönelik, kendimizi videografi ve fotoğrafçılık konusunda da geliştirmeye karar verdik. Bu süreçte Emre Karadaş da markamıza dahil oldu. Böylece çalışmalarımızı genişlettik. Tasarımlarla, fotoğraflarla, kliplerle müziklerimizi daha dikkat çekici kılmakla beraber, kendimizi daha detaylı ifade etme fırsatı buluyoruz. Tabi kendimize kattığımız bu kazanımlarla sadece kendi projelerimize hizmet etmek dışında, başka projelerede çalışıyoruz. Bir prodüksiyon olarak reklam filmi, müzik klibi albüm kaydı, film ve belgesel müzikleri gibi alanlarda imza atıyoruz.”
Ses Kayıt Teknolojileri gibi çok zorlu bir alanda nasıl bu kadar büyük bir gelişme gösterip albüm çıkarabildiklerine dair sorumuzu ise şöyle yanıtladılar:
“Ses Kayıt Teknolojileri dediğimizde aslında insanlara biraz yabancı geliyor bu kavram. O yüzden bunu biraz açmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bir şarkı baştan sona nasıl yapılır sorusunun cevabı… Elimizde yazdığımız bir parça var diyelim. Bu parça, radyoda, TV’de,Spotify’da dinlediğimiz bir şarkı olmak için farklı aşamalardan geçmeli. Kısaca anlatmak gerekirse;önce parçanın “aranje” edilmesi var. Bu parçanın kısım kısım nerede hangi enstrüman girer nerede çıkar, vokalist nerede ne yapar vs. bu sorularının cevabı. Sonra “miks” kısmına geliyoruz. Mikste, günlük hayatta duyduğumuz her sesin bir frekansı yani birim zamandaki titreşme sayısı kavramı var. Bu frekansları, equaliser, saturation, compression, limiter gibi farklı teknik detaylarla düzenleyip, dinleyiciye hoş bir şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Son aşama da “Mastering” kısmı. Bu aşamada yaptığımız parça güncel müzik kanallarının ve platformlarının ses seviyesine çekiliyor ve parçamız hazır…”
Kendinizi nasıl tanıtırsınız? Osman Bey sizinle başlayalım.
“Ben 1993 yılında Kızılcahamam’da doğdum. Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’ndan 2007’de, Kızılcahamam Anadolu Lisesi’nden 2011’de ve Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’ndan da 2015’te mezun oldum. Şu an Iğdır’da İngilizce öğretmenliği görevime devam ediyorum.
İlkokulda her müzik dersinde şarkı söyleyen, bayramlarda ve özel günlerde okulumu temsil eden çocuktum hep. Daha sonra rahmetli babam bu yeteneğimi fark etmiş olacak ki beni bağlama kursuna gönderdi. Daha 3. Sınıfa gidiyor olmama rağmen beni müzik adına farklı yerlere getirdi o kurs. Sonra lisede gitar öğrendim, akustik, elektrik ve klasik gitarla o yıllarda tanıştım. Yine o yıllarda ilçemizde yapılan festivallerde grubum “Kırık Pena” ve “Sürgün” ile vokalist olarak sahne aldım. Üniversite yıllarımda okuduğum bölüm sayesinde edebiyatla haşır neşir olup şarkı sözleri, şiirler yazmaya başladım. Sonra ilçemiz kafelerinde ve Ankara’da çeşitli konserler verip, canlı müzikler yaptım. Saksafon ve klavye eğitimime devam ettim. Iğdır’a gelip öğretmen olduktan sonra da evime stüdyomu kurarak ses mühendisliğinde bu aşamaya geldim.”
Şevket Bey siz ne söylemek istersiniz hakkınızda?
“Ben 1999 Yılında Kızılcahamam’da doğdum. İlkokulu Çağatay ilköğretim Okulu’nda, liseyi Kızılcahamam Anadolu Lisesi’nde okudum. Çanakkale 18 Mart üniversitesinde de Harita mühendisliği bölümümü başarıyla bitirdim. Küçüklükten bu yana müzikle ilgilensem de müzik kulağımın olduğunu lise yıllarımda aldığım müzik dersleriyle keşfettim. Lise 2. sınıfta Piyanoya merak saldım ve kendime bir elektronik klavye alarak müzik hayatıma başladım. Genel olarak tüm enstrümanlara oldukça merakım var hepsini ayrı ayrı dinlemeye bayılıyorum. Üniversite yıllarımda mekanlarda sahne alarak kendimi geliştirmeye çalıştım. Aynı zamanda ses ve kayıt teknolojilerine merak salarak evimden uzak kaldığım üniversite zamanlarımda, bu alanda bilgi toplamaya ve kendimi geliştirmeye devam ettim. Şimdi Kızılcahamam'da,evimde kayıt, miks, mastering, editing işlerimi sürdürmekteyim.
Son olarak amacınız nedir?
Amacımız işimizde ilk notadan, ilk kare fotoğraf ve videodan ve ilk sözcüklerden yola çıkarak, son aşamaya, yani bir albüme, bir filme, belgesele, klibe ve şiire kadar bütün çalışmaları en kaliteli şekilde üretip, hızla değişen dünyaya ve nesillere ulaşabilmek.
Albümü dinlemek için: https://linktr.ee/UyarOsm adresinden istediğiniz platforma tıklayabilirsiniz.