Kızılcahamam Devlet Hastanesi Başhekimi Kemal Akın ilçe Halkına daha iyi hizmet verebilmek için doktor kadromuzu her geçen gün yeni hekimler ekliyoruz dedi.
Kızılcahamam Devlet Hastanesinde eksik doktor kadrolarını güçlendirmek için hastane bünyesinde Anestezi Uzmanı Dr. Merve Özer, Çocuk Uzaman Dr. Elif Tuğçe Gökler, Nöroloji Uzman Dr. Ece Gök Dursun, Göğüs Hastalıkları Uzaman Dr. Faruk Bolu, Aile Hekimi Uzman Dr. Merve Genç Atalay, Enfeksiyon Hastalıkları uzman Dr. Özge Leyla Şengezer, Dahiliye Uzman Dr. Kübra Atasever Duran, Üroloji Uzman Dr. İsmail Emre Ergin ve Biyokimya Uzmanı Dr Melek Pala Akdoğan hasta tedavisine başladılar.
Geçtiğimiz ay içerisinde hizmetlerine başlayan Doktorlar yaptıkları hizmetleri sıralandırdılar;
Dr Merve Özer Anestezi uzmanı
Üroloji, ortopedi, genel cerrahi, kadın doğum, kulak burun boğaz cerrahisi ameliyatlarında hasta ve cerrahi işlemin özelliklerine göre genel ve rejyonel anestezi uygulamaları yapıyoruz. 1. Basamak ve 2. Basamak yoğun bakım Hastalarını takibini yapıyoruz.
Dr Elif Tuğçe Göker Çocuk hastalıkları uzmanı
Rutin çocuk sağlığı muayenesi - Çocukluk çağı Aşılamaları - Yeni doğan Bebeğin izlemi, yeni doğan sağlığı - Çocukluk Çağı Üst solunum yolu Enfeksiyonları - Mide / barsak sistemi enfeksiyonları - İdrar yolu Enfeksiyonları - Kabızılık, infantil kolik - Çocukluk çağının Döküntülü Hastalıkları - Boy kısalığı, büyüme geriliği - Nörogelişimsel Değerlendirme -Puberte (ergenlik) değerlendirmesi ve takibi - Ergen sağlığı - Astım, allerjik rinit - Demir eksikliği anemisi
Dr. Ece Gök Dursun nöroloji uzmanı
Baş ağrısı, Baş dönmesi, Epilepsi, Parkinson hastalığı ve diğer hareket bozuklukları, Alzheimer hastalığı ve diğer bunama nedenleri , Serebrovasküler hastalıklar, Uyku bozuklukları, Periferik sinir hastalıkları, Multipl skleroz
Dr. Özge Leyla Şengezer Enfeksiyon hastalıkları uzmanı
- Atesli hantalıklar - Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve şüpheli cinsel ilişki sonrası tarama - HIV, AIDS - Sarılık(Hepatitler) – Brusellot - Îdrar yolu Enfeksiyonları - Grip - COVID-19 ishaller - Diyabetik Ayak Enfeksiyonları – Yumuşak Doku Enfeksiyonları - Paraziter Hastalıklar
Dr Merve genç Atalay Aile hekimi uzmanı
Aile hekimi uzmanı olarak Kızılcahamam Devlet Hastanesinde görevime başladım. Aile hekimi uzmanları olarak bizler bireye ve içinde yaşadığı topluma göre kişi merkezli bir bakım geliştirir akıt ve kronik problemlerin çözümlenmesi,erken evrede tanı konusunda multidisipliner çalışırız. Uzmanlık kariyerimin ilk adımını Kızılcahamam devlet hastanesinde atmış olmanın mutluluğuyla sizleri hastanemizde karşılamaktan onur duyarız.
Dr Kübra Atasever Duran Dahiliye uzmanı
Şeker hastalığı , Tansiyon hastalığı , Tiroit hastalıkları , Mide barsak hastalıkları , Karaciğer hastalıkları, Böbrek hastalıkları , Kan hastalıkları
Dr. Faruk Bolu Göğüs Hastalıkları Uzamanı
Göğüs hastalıkları bölümü, akciğer ve solunum sisteminde oluşan hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen ana bilim dalıdır. Astım, alerjik hastalıklar, bronşit, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, zatürre, tüberküloz, akciğer embolisi, kronik öksürük, sigara bağımlılığına bağlı olarak gelişen hastalıklar gibi pek çok rahatsızlık ile ilgilenen bölüm hekimleri, multidisipliner yaklaşım ile çalışarak, tedavi düzenler. Tanı ve tedavi için gerekli olduğunda, ileri radyolojik görüntüleme tetkikleri, laboratuvar testleri, solunum fonksiyon laboratuvarında yapılan zorlu vital kapasite testi gibi pek çok farklı teknik kullanılır. Göğüs hastalıkları ile ilgili hastalıkların tanı ve tedavisini yapan uzman hekimler, sigara bağımlılığı, sigaraya bağlı hastalıklar ve sigara bırakma yöntemleri hakkında da hastalarına yardımcı olur. Gelişen teknoloji ve tıp bilimi ışığında, akciğer hastalıklarına ait tanı, tedavi ve takibini yapan göğüs hastalıkları bölümü hekimleri, 6 yıllık tıp fakültesi eğitiminin ardından 4 yıl da göğüs hastalıkları bölümü için uzmanlık eğitimi alır. Göğüs hastalıkları uzmanları, alerjik etkenlere bağlı olarak gelişen rahatsızlıklar, KOAH, zatürre(pnömoni) gibi pek çok hastalığın tanı ve tedavisinde multidisipliner yaklaşım sergileyerek, hastalıkların tanı ve tedavisini yapar. Ayrıca bölüm hekimleri, yapılan testlere ilişkin rapor düzenler ve gerektiğinde hasta ve hasta yakınlarına taburculuk sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili olarak bilgi ve eğitim verir.
Göğüs Hastalıkları Bölümünde Hangi Hastalıkların Tanı ve Tedavisi Yapılır?
Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, solunuma ve akciğere bağlı olarak gelişen hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenir. Hastalar, bölümün uzman hekimleri tarafından gerektiğinde ayaktan takip ile ya da yatarak tedavi edilir. Göğüs hastalıkları arasında yer alan solunum sistemi sorunlarının tanısı için, laboratuvar ve radyolojik tetkiklerden yararlanan hekimler, bölüm laboratuvarları arasında yer alan solunum fonksiyon laboratuvarında, ağız içi basınç ölçümleri, akciğer volüm testleri, yavaş vital kapasite testi ve zorlu vital kapasite testi gibi pek çok tanı amaçlı girişimlerde bulunur.
Göğüs Hastalıkları Nelerdir?
Branş dahilinde yer alan tüm akciğer hastalıklarının tetkik, takip ve tedavisi, göğüs hastalıkları bölümü hekimlerince yapılır. Kişiyi günlük aktiviteleri yapmaktan alıkoyan, yaşam kalitesini düşüren, rahatsızlık veren, solunum sisteminde ve akciğerde oluşan pek çok hastalık bulunur. Öksürük, göğüs, sırt ve omuzda oluşan ağrılar, hırıltılı solunum, balgam, horlama, öksürük ile birlikte görülen kan, hâlsizlik, sadece geceleri görülen terlemeler, ateş, iştahsızlık ve kilo kaybı gibi pek çok şikayete yol açan hastalıklar, göğüs hastalıkları bölümü tarafınca takip ve tedavi edilir. Bu hastalıklardan bazıları şöyledir:
Akciğer embolisi,
Akciğer kanseri
Alerjik akciğer hastalıkları
Kronik öksürük
Obstrüktif akciğer hastalıkları olarak bilinen astım, bronşektazi ve KOAH
Halk arasında akciğer zarında sıvı birikmesi olarak bilinen plörezi
Pnomotoraks ya da diğer bir deyişle akciğerin sönmesi
Pnömoni olarak tanımlanan zatürre
Sebebi henüz bilinmeyen, akciğer tutulumuna neden olan ve tedavi edilebilen bir tür hastalık olan; sarkoidoz
Sigara bağımlılığı, bırakma yöntemleri ve sigaraya bağlı olarak gelişen hastalıklar
Hastalık özelinde, hekim öncelikle hastanın kapsamlı öyküsünü dinler. Fizik muayenenin ardından gerekli gördüğünde radyolojik görüntüleme yöntemlerine ve laboratuvar testlerine başvurulabilir. Aynı şekilde hastanın durumuna, öyküsüne ve muayenesine bağlı olarak solunum fonksiyon laboratuvarında ek testler yapılabilir. Göğüs hastalıkları uzmanı, hastalığın tanısını koyduktan sonra uygun tedavi yöntemini belirler ve hastanın mevcut durumuna bağlı olarak ayaktan takip ya da yatarak tedavi eder.
Dr Melek Pala Akdoğan Biyokimya uzmanı
Laboratuvar sorumlu doktoru