banner94

BAĞÖREN BARAJINDA SONDURUM

KIZILCAHAMAM BAĞÖREN BARAJINDA GÖVDE  ÇALIŞMALARI VE DOLUSAVAK BETON İMALATLARINDA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BAĞÖREN BARAJINDA SONDURUM

KIZILCAHAMAM BAĞÖREN BARAJINDA GÖVDE  ÇALIŞMALARI VE DOLUSAVAK BETON İMALATLARINDA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

uğur demirbaş
uğur demirbaş
17 Eylül 2024 Salı 17:21
2027 Okunma
BAĞÖREN BARAJINDA SONDURUM

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Ankara Kızılcahamam Bağören Barajı için geri sayım başladı. Gövde dolgusu imalatlarının tamamlandığı projede % 81 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, Bağören Barajı’nda çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.

Bağören Barajı’nda şu anda gövde dolgusunun tamamlandığını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA,” ulaşım yolları, derivasyon tüneli, dolusavak kazıları, memba batardosu ile geçirimsizlik perdesi imalatlarını tamamladık. Bağören Barajı Dolusavak beton dökme çalışmaları aralıksız 24 saat, gece gündüz devam etmektedir. Projeyi en kısa sürede bitirmek için zamanla yarışıyoruz.” diye konuştu.

Ankaralı üreticilere yılda 2 Milyon 400 Bin Lira ek gelir 1 200 dekar araziye can suyu verecek Bağören Barajı’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “  Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 1 200 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak Ankaralı üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 2 milyon 400 bin lira daha fazla kazanacak” dedi.

Temelden Yüksekliği 42 MetreTemelden yüksekliği 42 metre olarak projelendirilen Ankara Kızılcahamam Bağören Barajının;  Ön Yüzü Membran Kaplı Kaya Dolgu ve Gövde Hacmi 280.252 (m³) olarak projelendirilen Bağören Barajı. 0,52 milyon m3 depolama hacmine sahip olacak ve 1 200 dekar araziye can suyu verecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26