banner94

ANKARA OTO SANATKARLARI ESNAF ODASI KIZILCAHAMAM BULUŞMASI

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası’nın düzenlediği ‘Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri’ Swiss İnternational Kızılcahamam Termal Otel Anadolu Salonu’nda düzenlendi.

ANKARA OTO SANATKARLARI ESNAF ODASI KIZILCAHAMAM BULUŞMASI

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası’nın düzenlediği ‘Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri’ Swiss İnternational Kızılcahamam Termal Otel Anadolu Salonu’nda düzenlendi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Aralık 2016 Çarşamba 18:43
903 Okunma
ANKARA OTO SANATKARLARI ESNAF ODASI KIZILCAHAMAM BULUŞMASI

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası’nın düzenlediği ‘Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri’ Swiss İnternational Kızılcahamam Termal Otel Anadolu Salonu’nda düzenlendi.

Bu yıl dokuzuncusu yapılan ve Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Birlik, Beraberlik ve Eğitim Semineri’ne Ankara Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ar, Marangozcular Odası Başkanı Rıdvan Aktaş, Ankara Yen'i ve Eski Elbise Eşya Alıcı ve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Mükerrem Korkmaz, Ankara Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Gündoğdu, Çubuk Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Sadık Karabal, Çubuk Madeni İşler ve Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Kalaycı ve Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası üyeleri katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşunun okunmasının ardından Swiss İnternational Kızılcahamam Termal Otel İmam hatibi Şaban Ekren’in Kuran tilaveti ve şehitlerimize ve ülkemiz için yaptığı dua ile başladı.

Toplantı, Oto Sanatkarları Oda Başkanı Mustafa Arslanoğlu'nun açılış konuşması ile devam etti. Başkan Mustafa Arslanoğlu yaptığı konuşmada “bu yıl içerisinde Kızılcahamam’da dokuzuncusunu düzenlemiş olduğumuz birlik beraberlik ve esnaf bilgilendirme toplantımıza hoş geldiniz. Ülkemizde yaşanan terör olaylarında şehit olan askerlerimize Allahtan Rahmet kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bir daha böyle hain saldırıları yaşamamamızı ümit ediyorum. Birlik beraberliğimizi pekiştirmek esnaf arkadaşlarımız ile kaynaşmak adına yaptığımız toplantılarımızda sanayi esnafının derdini dinlemek ve onlara sunacağımız hizmetleri anlatmak adına buradayız. Sanayi esnafımızın yurtdışı ortaklı projelere imza atması, Kosgep aracılığı ile hibe kredilerle yatırımlar yapması için çalıştığımız odamızda bir çok hibe kredili yatırımlar, birçok yurtdışı ortaklı projeler Ankara ve Türkiye genelinde örnek oluyor” dedi. Arslanoğlu yaptığı konuşmada; Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları Tebliğinin otomotiv sektöründeki esnaf ve sanatkarlarımızı mağdur eden, Oto Sanatkarları Odalarımız tarafından hazırlanan fiyat tarifelerinin dikkate alınmaması ve hasarlı araçların orijinal, eşdeğer ve çıkma parçalarının temini hususlarındaki mahkemenin devam ettiğini Danıştay’ın bu konu ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini yine danıştay da oto esnafımızı zor durumda bırakacak olan konularla ilgili davaların devam ettiğini bu davalarında oto esnafımızı mağdur etmemesi açısından Danıştay yürütmeyi durdurma kararını vermesini umut ediyoruz dedi.

Irak ve suriyeli mültecilerin oto esnafına yardımcı olmak adına proje yaparak hem çalışma izinlerini alarak oto esnafına SSK pirim desteği sağlanacaktır diyen oda başkanı Arslanoğu, 2016 yılı ve öncesinde bir çok projeyi hayata geçirdiklerini 2017 yılında yapılacak projelerin büyük ses getireceğini ve Türkiye'ye örnek bir oda haline getireceklerini söyledi.

Arslanoğlu; 15 Temmuz sonrası hiç bir oto esnafının çalışma azminin kırılmamasını aksine daha fazla olması gerektiğini, Türkiye için kazandırmaya devam ettirmeleri gerektiğini önemle altını çizerek bu birlik beraberliğin bu zor zamanlarda daha önemli olduğunu birlik beraberliğimizin daim olması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyleyerek sözlerine son verdi.

Çeşitli konularda bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda gelişen teknoloji ile ilgili formlar verildi. Sorunların giderilmesi hususunda anket düzenlendi ,

Toplantıda Konuşma yapan ANKESOB Başkan vekili Hüseyin Ar kayıt dışı çalışanlarla ilgili ANKESOB olarak çalışmalarımız devam etmektedir çıraklık sorununu çözmek adına çıraklık eğitiminin zorunlu hale getirilmesi tasarısı Mecliste kabul edildi bu vesile ile çıraklık çözümlenmiş oldu. Bu sorunun çözülmesinde başta ANKESOB olarak büyük emeğimiz geçmiştir. Emeği geçen diğer oda başkanlarımıza ve de Milli eğitim bakanlığı bürokratlarına teşekkürlerini sundu. Ankara Oto sanatkarları odasının programını ve eğitim seminerleri gayet başarılı geçtiğini bu konuda Ankara oto sanatkarları esnaf odası Başkanı Mustafa ARSLANOĞLU'nu ve yönetimini tebrik ederek çalışmalarının devamını dileyerek konuşmalarına son verdi.

Toplantı sonunda sertifika töreni yapılarak, plaketler ve hediyeler takdim edildi.





















 

Son Güncelleme: 21.12.2016 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26