Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi mübarek olsun
Tüm İslam alemi tarafından büyük bir ilgiyle beklenen Kadir Gecesi bu yıl yine oldukça yoğun ilgi görecek. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olarak bilinen Kadir Gecesinde binlerce Müslüman vatandaş ellerini açıp dualara uzanacak.
KADİR GECESİ NASIL İBADET EDİLİR?
* Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.
* Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar. Süfyan-i Sevri:“Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur"an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).
* Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
* Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.
* Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.
* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.
KADİR GECESİ NAMAZI
Bu geceye mahsus belli bir namaz yoksa da en az iki rekat, en çok bin rekat ve bunların ortası olarak yüz rekat namaz kılınması söylenir. İki rekat kılındığı takdirde her rekatında iki yüz ayet okunmalı. Şayet yüz rekat kılınırsa her rekatında Fatiha'dan sonra İnna Enzelnahu süresiyle üç kere ihlas okunup iki rekatta bir selam verilmelidir. Bu namaz yerine dileyen kaza namazları, tesbih namazları ve teravihlerle Kadir gecesini ihya etmeye çalışmalıdır.