banner94

KIZILCAHAMAM 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1.yıl dönümünde Kızılcahamam Belediye Başkanlığı ve Kızılcahamam Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Anma Etkinlikleri bugün akşam Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda başladı.

KIZILCAHAMAM 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1.yıl dönümünde Kızılcahamam Belediye Başkanlığı ve Kızılcahamam Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Anma Etkinlikleri bugün akşam Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda başladı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
14 Temmuz 2017 Cuma 13:07
1507 Okunma
 KIZILCAHAMAM 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1.yıl dönümünde Kızılcahamam Belediye Başkanlığı ve Kızılcahamam Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Anma Etkinlikleri  bugün akşam  Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda başladı.

Düzenlenen etkinliğe; Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney,  Kızılcahamam Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Dağdelen, İlçe Müftüsü Münir Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Şengül, Murtaza Güngör, İbrahim Yıldız, Durali Uygun, Songül Ergelen, Kemal Öztürk, Adem Emin Atakul, Fatih Oral, Kızılcahamam Ak Parti ilçe Başkanı Sefa Yıldırım, Kızılcahamam Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Tahir Kütükçüoğlu, Kızılcahamam Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker, Şehit Gülşen Ailesi ve ilçe halkımız katıldı. 

Programda ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Ardından Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmasında; “Bugün burada, tarihi kahramanlıklarla dolu Türk Milleti'nin büyük bir  destan yazdığı, tüm dünyaya adını altın harflerle yazdırarak Türkiye Cumhuriyeti'nin asla yıkılmayacağını ve bölünemeyeceğini bir kez daha haykırdığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü ve şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen, buradan sizlere baktığımda hepinizin gözlerinde o günkü kararlığı, o günkü kahramanlık duygusunu görebilmekteyim. Allah göstermesin, kimse buna tekrar yeltenmeye dahi cesaret edemeyecektir ama yine aynı veya benzeri bir olaya kalkışanın sonunun ne olacağı şu anda Türkiye'nin dört bir yanında demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlarımızın yüzüne bakıldığında net bir şekilde ortadadır. Allah bizlere bu kahramanlığı nasip etmiş, ülkenin her bir yanında milyonlarca kahramanı bulunan asil bir ülke olma şansını bu ülkeye layık görmüştür. Bu durum, asırlardan gelen, Atalarımızın ruhunda bulunan vatan sevgisinin bugüne yansımasıdır. Asırlarca vatanımızın müdafası adına, adını tarihe yazan kahramanlarımızın yanına 15 Temmuz tarihinde Hakan Gülşen, Lütfi Gülşen, Mehmet Gülşen, İbrahim Ateş, Ömer Halisdemir ve vatanımızın bir çok ilinde nice kahramanlar eklenmiştir. 

                Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016´da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve millî iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunuldu. Başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır, Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçmiştir. Allahuekber nidaları eşliğinde, okunan selalarla birlikte 15 Temmuz gecesinin karanlığında aziz şehitlerimiz ve Yüce Türk Milletimiz bir ışık gibi parlamıştır.

                15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birliğine, beraberliğine karşı savaş açan hain FETÖ Terör Örgütü, silahlı kuvvetlerimiz içerisinde yapılanan cuntacı, vatanına ihanet amaçlı hareket eden bir grup ile devletimizin silahları, tankları ve jetlerini kullanarak, kendi halkına kurşun sıkmayı dahi göze alarak büyük bir göz dönmüşlüğü göstermiş, bu onursuz girişim, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm milletimizi sokaklara, meydanlara davet etmesi neticesinde milletimizin üstün vatan sevgisi, onurlu duruşu ve iradesi sayesinde bastırılarak tarihe not düşecek önemli bir kahramanlık destanı sergilenmiştir.

                Kızılcahamam, darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren sokaklara dökülerek Türkiye'de gerçekleşen onurlu duruşun Kızılcahamam ayağını dört vatan evladını şehit vererek gerçekleştirmiştir. O kara gecede ilçemizden Ankara'ya giden vatandaşlarımız arasında bulunan Mehmet Gülşen, Hakan Gülşen ve Lütfi Gülşen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde sabah gerçekleşen patlamada, İbrahim Ateş ise Genelkurmay önünde şehit düşmüştür. Cumhurbaşkanımızın meydanları boş bırakmayalım çağrısı ile ilçemizde de 15 Temmuz tarihinden 10 Ağustos tarihine kadar demokrasi nöbetleri, ilçe halkımız tarafından tutularak her gün daha da artan bir toplulukla gerçekleştirilmiştir. Kızılcahamam da tüm ülkemizde olduğu gibi görevini yerine getirerek vatanına sahip çıkmıştır.

                FETÖ Terör örgütünün bu kalkışmaya niyetlendiği 15 Temmuz tarihinde itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, devlet büyüklerimiz çok titiz bir şekilde çalışmalarını başlatarak terör örgütü ile mücadelede önemli adımlar attılar. Mücadele, halen büyük bir titizlikle yürütülmeye devam etmektedir. En ince ayrıntılar araştırılarak bu hainliğe ortak olan herkesin cezasını bulması, ülkemizin huzurunu bozmaya kalkışan unsurların tamamen temizlenmesi için kararlı adımlar atılmaya da devam edilmektedir. Allah devletimizin, büyüklerimizin ve yetkililerimizin yardımcısı olsun. Hem içimizde barındırdığımız, hem de dışarıdan müdahale ile birliğimizi bozmaya kalkışanların oyunlarını başına çevirsin inşallah.  Türkiye Cumhuriyeti  Devleti, Milleti 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir devlet ve millettir. Devlet hafızası güçlüdür. Bu hafıza kendisini devlet refleksi olarak göstermiştir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir. Bizler daha büyük meselelerimizi hep birlik ve beraberlikle atlatmışızdır. Hiç kimse merak etmesin bu süreci de el birliğiyle atlatacağız. Anadolu toprağı sıradan bir toprak parçası değildir. Şüheda ile yoğrulmuş böyle bir vatan parçası dünyanın hiçbir yerinde yoktur.Peygamberler , evliyalar, velilerin dualarıyla perçinlenmiş harcı kuvvetlendirilmiştir. Analarımızın duaları bizim en büyük zırhımızdır. Biz bundan sonra birlikteliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. Şer odaklarının vesveselerine kulaklarımızı kapatacağız. Allah içimizdeki şer odaklarına bir daha fırsat vermesin. Zaman hesap sorma zamanıdır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Hainler yaptıklarının karşılığını en ağır şekilde alacaklardır.

Tarih boyunca destanlar yazarak bugünlere gelen büyük devletimiz bundan sonra da her yaşadığı sıkıntıdan daha da güçlenerek çıkacak ve ileriye daha sağlam adımlar atacaktır. Bu vesile ile bu destanları yazan tüm kahramanlarımızı tekrar tekrar saygıyla anıyorum.Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. Korkudan korkmayacağız , korkudan korkan asla başaramaz. Bizler iyice kenetleneceğiz. Görevimizi daha büyük aşk ve şevkle yerine getireceğiz ve bundan sonra daha sıkı çalışacağız.  Bugün burada bizimle olan tüm davetlilere, şehit ailelerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye personeli arkadaşlarımıza, kamuda görev yapan ve etkinliklerimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

 Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” dedi.

Belediye Başkanımız Muhittin Güney’, konuşmasının ardından 15 Temmuz kahramanlarından, Mardin’de 15 Mart 2001 de görev yaparken katıldığı bir operasyonda yaralanarak gazi olan polis memuru Halil İbrahim Yılmaz, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında raporlu olmasına rağmen silah arkadaşlarının yardımına koştuğunu ve 15 Temmuz hain darbe gecesini  anlattı.

 Belediye Başkanımız Muhittin Güney, 15 Temmuz gazisi Halil İbrahim Yılmaz’a plaket ve hediye takdim etti.

Ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, konuşmasında; “Kızılcahamam 15 Temmuz’da kahramanlık gösteren en önde gelen yerlerden bir tanesidir. Bizde maalesef dört şehit verdik Hakan Gülşen, Mehmet Gülşen, Lütfi Gülşen, İbrahim Ateş, hepsini ebediyete yolladık aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ailelerine başsağlığı diliyorum.” dedi

Ayrıca, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney ve 15 Temmuz gazisi Halil İbrahim Yılmaz, günün anlamına binaen  15 Temmuz anı defterine yazdı.

Belediyemiz ve Kaymakamlık tarafından düzenlenen 15 Temmuz anma etkinliklerinde İlçe Müftülüğü Hocalarımız tarafından okunan mevlid-i şerif, ilahiler ve ardından İlçe müftüsü Münir Ekinci tarafından dua edildi. Törenin sonunda Kızılcahamam belediyesi tarafından hazırlanan videolar gösterime sunuldu.

Son Güncelleme: 14.07.2017 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26